Toerisme in Thailand

Een vakantiebestemming kiezen kan moeilijk zijn. Zo veel landen om vanuit te kiezen kan het daardoor vaak verwarrend zijn, hierdoor kan het zijn dat u in de knoop kan zitten. Vaak wordt er daardoor gekeken naar de populairste bestemmingen die er zijn voor toeristen. Een van deze bekende bestemmingen is het prachtige landschap van Thailand. Thailand is een land dat door de eeuwen heen veel geschiedenis op zich heeft gedragen, hierdoor valt er veel te ontdekken in het land. Van het natuurlijke landschap naar de geschiedenis en de drukke steden van het land. Toch wilt u misschien meer dingen weten zoals waar bekende en unieke bestemmingen zijn in het land. Als u meer wilt weten over het land en wat het land allemaal te bieden heeft, zit u op de juiste tekst. In deze tekst gaan wij het allemaal hebben over het toerisme in Thailand en wat u in het land kunt doen om er een mooie vakantie van te maken.

De legendarische tempel, Wat Arun

Naast het prachtige landschap dat Thailand te bieden heeft, zijn er ook unieke locaties die u kunt bezoeken om er prachtige foto's van te maken en de geschiedenis van het land te leren. Een van deze bekende plekken is de bekende tempel, Wat Arun. Dit is een Boeddhistische Tempel die gemaakt werd ter ere van de Hindoese God Arun. Deze Hindoese God wordt ook vaak gezien als de radiatie van de opkomende zon. Het unieke aan de tempel is dat bij zonsopgang de tempel verlicht wordt en de tempel schijnt door de reflectie van de zon. Velen zeggen dat de tempel gemaakt werd rond de 17e eeuw, maar de tempel werd compleet afgemaakt in de 19e eeuw door Rama, de tweede en de derde, de koningen van Thailand. Voor dat Wat Arun werd gemaakt, was er echter een andere tempel die de plaats innam. Deze tempel had de naam Wat Makok. De tempel werd vernoemd naar het dorp waarop het gebouwd was, de naam van het dorpje was Bang Makok. Deze tempel bestaat al sinds de tijden van het Ayutthaanse Koninkrijk. Deze tempel werd pas later op de kaart gezet door de Fransen rond 1600 tot 1700. De Wat Arun is een prachtige tempel waardoor u ook mooie foto's kunt maken om een onvergetelijke herinnering te maken. Het is wel aangeraden om op zonsopgang naar de tempel te gaan en een foto te maken om zo het glimmende effect ook mee te nemen tijdens het maken van een foto van de tempel.

De Thaise Natuur

Thailand staat ook bekend om zijn prachtige natuurlijke landschap. Het unieke aan Thailand is dat het veel variatie heeft in zijn landschappen, van de prachtige stranden tot aan de diepe jungle. Het is daarom ook een ideaal land om een resort te boeken en daar te verblijven. Van het lekkere warme weer tot aan de prachtige blauwe zee maakt het daarom een ideale bestemming om vlakbij de stranden te verblijven. Als u toch iets avontuurlijks wilt, kunt u ook diep in de jungles en de bossen ingaan van Thailand. Er is daar veel te beleven zoals de unieke planten en de variatie aan dieren zoals olifanten en apen. Toch wordt er aangeraden om dit met een gids te doen of bij een gebied waar er toezicht is in de bomen. Het kan gevaarlijk zijn als u blind in de bossen duikt en een ongeluk krijgt of verdwaald raakt. Ook zijn er prachtige bergen te bewonderen in Thailand, het unieke aan de bergen in het land zijn de vormen van de stenen. Deze vormen zijn heel erg apart en hebben zelf in de aparte stukken ook nog groen zitten. Boven op de bergen kunt u ook nog de pracht van Thailand bewonderen met de zon in uw gezicht. Alle activiteiten kunnen ook nog in de nacht gedaan worden maar doe dit wel met begeleiding, het kan bijvoorbeeld gevaarlijk zijn om alleen te reizen. Tijdens de nacht kunt u net zo goed genieten van de natuur zoals wanneer de zon op is. Het weer verandert ook niet tijdens de nacht, dus kunt u nog steeds met uw T-shirt naar buiten gaan in de donkere nacht met de prachtige omgeving. Het natuurlijke landschap in het land zal u niet teleurstellen en is een goede aanrader om te bezoeken als u in het land zit.

Vechten in Thailand

Naast de Wat Arun zijn er ook veel verschillende activiteiten waarop het land bekend staat. Een van de bekendste dingen is de Muay Thai sport. Dit is een speciale vechtsport die ontstaan is in Thailand, vergeleken met andere vechtsporten doet Muay Thai zijn sport op een speciale manier waarbij er extra gekeken wordt naar zwakke punten op het lichaam om daar op een speciale manier te slaan. Als u geen fan bent van vechtsporten zijn er nog meer andere activiteiten. Daarnaast zijn er ook vechtsporters die hiervoor naar het land toe komen om deze vorm van vechten te leren. Een ideale activiteit voor als u geïnteresseerd bent in het leren van een vechtsport of als u als vechtsporter wat nieuws wilt leren.

Thaise Olifanten Trekkingen

Een van deze activiteiten is de Olifanten trekking. Dit is een activiteit waarop toeristen op olifanten een tochtje maken door een stuk natuur. Vroeger werden deze olifanten gebruikt in de houtindustrie. Dit komt doordat olifanten sterke en grote dieren zijn die hout makkelijk kunnen sjouwen. Nadat het houthakken in het land verboden werd, werden de olifanten onbruikbaar totdat er een ander idee kwam. Dit idee was om olifanten te laten berijden door toeristen die nog nooit een olifant hebben gezien, laat staan bereden. Dit idee kwam ook doordat Thailand langzaam veel te maken kreeg met toerisme en dit was een kans om niet te glippen voor de olifanten. Toch zijn er ook toeristen die naar Thailand gaan om medische redenen. Dit komt doordat Thailand aan unieke en spirituele genezingen doet zoals meditaties en andere unieke vormen van genezingen. Dit is door de jaren heen steeds populairder geworden door toeristen of door mensen over de hele wereld die andere geneeswijzen willen proberen. De meeste toeristen die voor genezingen komen zijn Chinezen, dit komt omdat de Chinezen en de Thailanders beide gemeen hebben met de spirituele en genezende omgeving. Voor China is Thailand daarom een goede tweede optie om voor spirituele genezingen op te zoeken.