Beste steden in Thailand

Thailand is een land met een unieke geschiedenis en een rijke cultuur, veel lekker eten om van te genieten en vriendelijke mensen die u altijd van harte verwelkomen. Er zijn zoveel dingen dat te doen zijn in een vakantie dat u soms niet meer weet wat u moet doen. Hiervoor kan het handig zijn om eerst een beetje onderzoek te doen naar het land zelf. Ook kunt u daarmee betere planningen maken en van daaruit een goede vakantie plannen. Toch kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Met deze tekst kunt u hiermee goed helpen want, in deze tekst ga ik u alles vertellen over de verschillende mooie steden in Thailand en wat er allemaal te doen is.

Bangkok, De Thaise hoofdstad

Het is natuurlijk handig om naar de hoofdstad te gaan van uw vakantie bestemming. Voor Thailand is Bangkok de hoofdstad. Bangkok is te vinden in het midden van het land, tegenover de kristalblauwe zee. Het is een van de prachtige steden van Thailand waarin veel te doen valt. Bangkok staat heel erg bekend om de Boeddhistische tempels dat zij hebben waar toeristen dol op zijn. Een van deze tempels is de Wat Pho Tempel. Dit is een tempel dat in het Phra Nakhon District zit terwijl deze tempel vlak bij het koninklijke paleis zit van Thailand. Daarnaast heeft u ook de Wat Phra Kaew, Wat Arun, de Groote Swing en het Altaar van Erawan. Tot slot zijn er in de stad festivals en rituelen die gehouden worden. Deze festivals worden gehouden voor bijvoorbeeld het Nieuwe Jaar, Moeder en Vaderdag en de verjaardag van de Koning van Thailand.

Cultuur in Bangkok

Ook zijn er veel museums die de geschiedenis van Thailand uitleggen en de artistieke cultuur. Een van deze museums is het Jim Thompson House. Dit is een huis waar Jim Thompson gewoond zou hebben en traditionele Thaise zijde gemaakt zou hebben. Jim Thompson is iemand die vroeger verantwoordelijk was voor het maken van de traditionele manier van Thaise zijde in Thailand en hiervoor de markt weer liet bloeien. Hiermee heeft hij dit stuk cultuur dat heel belangrijk was weer tot leven gebracht en gered. Ook is er de Bangkok National Museum, dit museum heeft heel veel beelden en kunststukken van Boeddha en het Boeddhisme. Dit museum laat de kunst en de geschiedenis zien van Thailand die al eeuwen oud zijn.

Het Groen in Bangkok

Toch is Bangkok net als New York een grote stad met weinig groen te vinden, tenzij u naar het platteland, de stranden of de bergen gaat is de natuur in de stad moeilijk te vinden. Voor dit probleem zijn zijn er toch parken en groene zones gemaakt. Groene zones zijn plekken met toch wat natuur die vaak in steden worden opgegroeid net als in New York of andere grote steden. Hiervan zijn er in Bangkok een paar van dit soort parken. Een van deze parken is het Lumphini Park, Dit is een park dat ook een klein meer heeft behalve alleen maar bomen. Honden zijn niet toegestaan in het park. Het doel voor het maken van deze parken is dat de inwoners van de natuur kunnen genieten en niet ver hoeven te reizen. Het is namelijk moeilijk om een natuurgebied op te zoeken binnen in de stad terwijl de stad heel groot is. Hiervoor zijn er een paar stukken park gemaakt door de stad heen.

De stad, Samut Prakan

Een ander mooie stad in Thailand is Samut Prakan. Dit is een stad dat naast Bangkok ligt. Vroeger heette deze stad ''New Amsterdam''. Dit komt omdat vroeger deze stad een handelsstad was voor Nederland, daardoor had deze stad vroeger en tegenwoordig veel Nederlandse beïnvloeding. De stad heeft voor de rest een vliegveld, dit vliegveld is de Suvarnabhumi Airport. de Suvarnabhumi Airport staat heel erg bekend op Instagram voor de foto’s. Dit komt omdat dit vliegveld in 2012 het meest populairste plek was om foto's te maken voor Instagram. Daarnaast staat er in deze stad ook een bekende brug genaamd de Bhumibol Bridge. Dit is een brug dat de stad verbindt met Bangkok en wordt vaak gebruikt voor mensen sneller naar Bangkok te laten reizen. De reden dat deze brug belangrijk en uniek is komt omdat, er vroeger een groot file probleem is met wegens die naar Bangkok gaan. Door deze brug is dit probleem verholpen en is er tegenwoordig weinig verkeersproblemen en kunnen ook toeristen makkelijker door het hele land reizen. Ook is er in deze stad het Wat Song tempel, de Lak Mueang Altaar en een Krokodillenboerderij. Tot slot kunt u ook kookworkshops volgen waarbij u het Thaise eten leren maken. Heel erg leuk en leerzaam, hierdoor kunt u het Thaise eten nooit meer missen en ook dit in uw eigen huis koken en ervan genieten.

Activiteiten in Koh Chang

In Thailand valt er zoals benoemd heel veel te beleven, als u een echt leuke en avonturiers vakantie wilt hebben kunt u ervoor kiezen om naar Koh Chang te reizen. Koh Chang is een kleine eiland waar vaak naar toe gegaan wordt voor toerisme, dit komt omdat het eiland bekend staat om de prachtige stranden met de kristal blauwe water. Een van de bekende attracties in Thailand is het kanoën door de rivieren met traditionele bootjes. In het eiland worden er ook cruises aangeboden, door deze cruise kunt u het eiland en de prachtige stranden beter bewonderen. Deze cruises worden ook gehouden met de traditionele boten die de inwoners honderden jaren geleden hadden voor alledaags gebruik. Daarnaast zijn de inwoners van het eiland heel erg blij met de toerisme en helpen zelfs mee om het eiland een leuke ervaring te maken. Hiervoor is er een bepaalde club opgericht die toeristen ontvangen, eten aanbieden en nog veel meer activiteiten aanbieden. Het eiland staat bekend om het prachtige landschap en heeft het eiland veel natuurgebieden zoals het Klong Plu Waterfall. De waterval is makkelijk te bereiken en er zijn makkelijke manieren om naar de waterval toe te gaan. Daarnaast is er ook het normale pad die moeilijker te bewandelen is, dit is een aanrader voor mensen die van bergwandelingen houden of die het niks uitmaken. Als u klaar bent met het bewonderen van het eiland kunt u ervoor kiezen om in de avond genieten van de zonsondergang op de stranden. Hiermee kunt u prachtig kunstwerken maken van de zonsondergang of simpelweg genieten van het uitzicht onder een palmboom met een drankje erbij en zelfs een prachtig avondmaal beleven.

Er zijn heel veel dorpen en steden te ontdekken in Thailand waarbij iedere stad iets unieks heeft. In het algemeen zijn de inwoners blij en verwelkomen nieuwe toeristen van harte. Daarnaast is er meer dan genoeg om te doen, van workshops naar avonturen met kano's en bergwandelingen. Een heel mooi land met een unieke geschiedenis en een ideale vakantiebestemming om meerdere keren te bezoeken.