Thailand, een koninkrijk in Zuidoost-Azie is een ware hotspot voor reizigers.

Thailand, een koninkrijk in Zuidoost-Azië is een ware hotspot voor reizigers. Met prachtige natuur, rijke cultuur, spirituele religies en mooie stranden verleid Thailand deze reizigers. Thailand heeft dus voor ieder wat wil

Thaise cultuur

De Thaise cultuur staat bekend om hun tradities en spirualiteit. In Thailand word je altijd met een glimlach verwelkomt, Thailand wordt dan ook niet voor niets ‘het land van de glimlach’ genoemd. Een van de dingen die nog meer opvallen in Thailand is de enorme aanwezigheid van het boeddhisme, overal in het land kom je tempels tegen. Een aantal prachtige tempels om te bezoeken zijn de Wat Rong Khun is een prachtige tempel om te bezoeken, deze is van de buitenkant volledig wit aangekleed, dit straalt de rein van Boeddha uit. Ook bezit Thailand de Wat Phra Si Sanphet tempel, deze is prachtig gelegen tussen de oude gebouwen en ruïnes in de oude hoofdstad Ayyutthaya.

Traditionele Thaise kunst staat vooral bekend om de Boeddhistische style, waarbij er bij traditionele kunst bijna altijd beelden van Boeddha getoond worden. In Thaise stijl gemaakte schilderijen wordt vaak gebruik gemaakt van een tweedimensionale weergave zonder diepte. Hoe groter een bepaald element in het schilderij naar voren komt, hoe belangrijker het is.

Muay thai

De meest beoefende sport in Thailand is Muay Thai, wat ook wel bekendstaat als ‘de kunst van de acht ledematen’. Deze Thaise vechtsport heeft een belangrijk aandeel in de Thaise cultuur, het is niet alleen een fysieke vechtsport maar ook iets waar je discipline en respect leert.

De oorsprong van Muay Thai gaat velen jaren terug, toen het gebruikt werd als gevechtstechniek voor het Thaise leger als zelfverdediging. Na verloop van tijd groeide Muay Thai uit tot een over heel de wereldbekende sport die vrijwel overal te beoefenen of te bewonderen is.

Wat Muay Thai verschilt ten opzichte van andere vechtsporten, is het gebruik van de acht ledematen (twee vuisten, twee knieën, twee ellebogen en twee scheenbenen). Hierdoor ontstaan unieke combinaties en vecht strategieën. Muay Thai vechters worden niet alleen op fysieke kracht getraind maar ook op mentale alertheid omdat het een hele vlotte sport is, let je even niet op dan lig je op de grond.

Feestdagen en festivals

Thailand heeft vele vrolijke feesten en festivals die vanuit het Boeddhisme ontstaan zijn. Een van de festivals bezoeken is een leuke manier om kennis te maken met de Thaise cultuur. In de maanden Februari en Maart worden er veel festivals gehouden omdat dat de maanden zijn dat er weer geoogst kan worden, dit wordt vooral op het platteland uitbundig gevierd. Hier staan een aantal Thaise Festivals op een rijtje die het bezoeken waard zijn

The River of Kings; Dit festival wordt in Bangkok gevierd, tijdens dit festival is er spraken van een 12-daags durende geluid en lichtshow. Elke dag kun je kijken naar een groot theater met meer dan 750 acteurs en actrices, er lopen olifanten en je kan in attracties die de Thaise cultuur uitstralen. Je kunt dit ook vanuit een cruiseschip bekijken aangezien het zich op een pier afspeelt.

Visakha Puja; Dit feest wordt door heel het land gevierd, dit is namelijk de meest heilige dag voor boedhisten. Wanneer het volle maan is, wordt de dood en de geboorte van Boedhha herdacht. In de nacht brengt iedereen dan offers naar de tempel, iedereen is aan het bidden en overal zie je kaarsjes. Een van de mooiste plekken om deze feestdag te vieren is bij de Wat Phra Si Sanphet tempel. Deze plek komen veel mensen op af omdat hier de as van een Thaise belangrijke koning wordt bewaard

De Thaise Keuken

Thailand staat bekend om zijn culinaire tradities, in de keuken komen deze zeker tot uiting doormiddel van identieke smaken en geuren. De Thaise keuken gebruikt bijna alleen maar verse ingrediënten en er wordt veel gebruik gemaakt van kruiden en specerijen.

Het eten is een combinatie van de kunst van de 4 basissmaken; zuur, pittig, zout en zoet. In Thailand vind je veel markten en straathalletjes waar veel restaurantjes gevestigd zijn. Je kan vanuit alles kiezen, en het leuke is dat je vaak op de kok zit te kijken die het eten bereid, zo krijg je er echt een identieke indruk van wat er in de keuken gebeurt. Je kan gaan voor unieke roerbakgerechten met noedels, garnalen, tahu en de bekende Tom Yum Goong-soep die bekend staat om zijn mix tussen pikant en zuur.

Prachtige stranden

Naast de mooie tempels en rijke cultuur beschikt Thailand ook over prachtige stranden. De heerlijke zon, het zachte zand en het kalmerende geluid van omslaande golven is enorm rustgevend. Ik heb hieronder een aantal stranden op een rijtje gezet

Patong beach in Pukhet is een heerlijke plaats voor als je het nachtleven wilt combineren met aan het strand liggen. Houd er wel rekening mee dat het een erg levendig strand is en er strandverkopers lopen.

White sand beach gelegen in Koh Chang in de Golf van Thailand is een echte vakantiespot vanwege zijn prachtige witte zand stranden en de rustige wateren. Het is een fijne plek om tot rust te komen. Ook zitten er leuke restaurants op 200 meter vanaf het restaurant

Politiek

Thailand heeft een rijke geschiedenis en heeft de afgelopen eeuwen verschillende veranderingen doorgemaakt. In Thailand zijn namelijk vaak protesten en verschuivingen in de regering die tot stand komen doormiddel van de relatie tussen burger en regering.

Thailand heeft de afgelopen decennia verschillende periodes van democratie afgewisseld met staatsgrepen. Militaire corpsen hebben meerdere malen invloed gehad op het bestuur van het land met zelfs tijdelijke overgangen tot militair bestuur. Op dit moment wordt Thailand bestuurd door een koning en door een president. Sinds 2001 heeft Thailand een tweekamer zetel. Op dit moment wil Thailand een nieuwe regering, alleen hebben militairen dusdanig veel macht dat zij dit tegen kunnen gaan. Ondanks de cirkelende politieke problemen maakt de Thaise economie wel een positieve groei door.